Hoe verloopt een trimbehandeling

Bij Miss Miauw zijn enkel katten welkom om zo weinig mogelijk stress en afleiding te hebben. Er mag maximum 1 persoon bij de trimbehandeling aanwezig zijn, dit ivm het stressniveau bij de kat. Je krijgt van mij ook tips mee voor thuis verder aan de slag te gaan. Je mag daarna ook altijd je kat afzetten en later komen ophalen. Bij wassen en drogen laat ik niemand toe bij de behandeling.

Eerst gaan we kijken hoe de vacht eruit ziet. Kunnen we de klitten/knopen makkelijk verwijderen of moeten deze geschoren worden?  We willen enkel het beste voor uw kat en zullen in samenspraak de beste behandeling bespreken. Soms zit er niets anders op dan scheren. Je zal dan wel even moeten wennen aan de nieuwe look van je lieveling, maar je kat gaat gelukkig zijn. 

De nagels worden geknipt, de puntjes. Dit is vooral preventief om mezelf te beschermen.  Oren en ogen worden gereinigd.

Hoe lang een behandeling duurt hangt van de vacht af en hoe goed je kat mee werkt. 

Breng ook zeker een dekentje mee met de geur van je kat, zo zal hij of zij zich veilig voelen. Vergeet ook niet de favoriete snoepjes of speeltjes mee te brengen, die kunnen voor afleiding zorgen. En breng ook de kammen mee die je thuis gebruikt, zo kunnen we samen kijken als deze geschikt zijn voor de vacht van jouw lieveling te onderhouden.


Hoe verloopt een trimbehandeling

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x