Scheren

Scheren hoeft niet altijd, maar is soms de enige optie. Bij een vervilte vacht is het niet mogelijk om te kammen of borstelen, dit is zeer pijnlijk en duurt te lang. Het maakt het bewegen moeilijker en de huid eronder kan niet meer ademen want een viltlaag is erg verstikkend.  Uw kat gaat zich terug veel beter voelen na een scheerbeurt.

De kop, poten en staart kam ik uit, tenzij ze echt vervilt zijn. Uw kat wordt dus niet kaal.  De staart scheer ik niet, want deze is gevoelig en heeft bescherming nodig. Ik kan de kat na de scheerbeurt ook wassen met een verzorgende shampoo. Zo is ze terug helemaal fris, want een vervilte vacht voelt niet bepaald prettig aan. 

ga ik uitkammen, dus uw kat is niet volledig kaal, tenzij deze ook vervilt zijn. De staart scheer ik niet, deze is gevoelig en heeft bescherming nodig. De kat kan na de scheerbeurt ook gewassen worden met een verzorgende shampoo zodat deze terug helemaal fris is, want een vervilte vacht voelt niet bepaald fris aan. 

Ik raad ook aan om elke 3 maanden langs te komen in het trimsalon voor een vachtbehandeling zodat klitten geen kans krijgen.  Door regelmatig te trimmen, gaan we klitten voorkomen en is scheren helemaal niet nodig.

Meer items
Scheren

Scheren

Deel met je vrienden:
Meer items

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x